Preventivna akcija "15 dana aktivizma"

Photo PU_KK/Vijesti/2012/12/izložba.1.gif

Foto: Pu koprivničko-križevačka  

Policijski službenici Policijske uprave koprivničko - križevačke od 25. studenog, kroz  „15 dana aktivizma“, provode niz preventivnih aktivnosti prigodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama i vršnjačkog nasilja, svih oblika nasilja, s ciljem senzibiliziranja javnosti za problematiku obiteljskog nasilja, nasilja nad ženama, među djecom i mladima, poticanje prijavljivanja nasilja i upoznavanja žrtava nasilja s njihovim pravima, kao i davanje informacija o svim mogućnostima koje stoje na raspolaganju žrtvi unutar različitih institucija.  

U četvrtak, 29. studenog, policijske službenice Ureda načelnika Policijske uprave bile su nazočne na predstavljanju Istraživanja o prisutnosti nasilja među djecom u osnovnim školama na području Križevaca – udruga HERA Križevci.

Tom prigodom govorilo se – što je nasilje među djecom i mladima, oblicima nasilja, karakteristikama nasilja, zašto se djeca počinju nasilno ponašati, osobinama koje mogu poticati ili sprječavati pojavu i porast nasilja , samom istraživanju i rezultatima istog. 

Također, 1. prosinca, policijske službenice Ureda načelnika i načelnik Policijske postaje Koprivnica, bili su nazočni kao partneri izložbi na temu "Sretno dijete, sretna obitelj". Izložbu je organizirao Foto kino kluba Podravina, na čelu sa g. Krešimirom Juratovićem. 

Tom prigodom, Foto kino klub promovirao je projekte „ŽIVIM ŽIVOT BEZ NASILJA“ i „NISI SAM“. Nagrađenima su podijeljeni promo materijali spomenutih projekata, a Policijska uprava također je izložila četiri fotografije koje će biti izložene slijedećih 10 dana.             

Također, tijekom spomenutih aktivnosti surađuje se sa predsjednicom Povjerenstva za ravnopravnost spolova koprivničko - križevačke županije, kroz edukacije za djecu na temu nenasilja i sl. 

Nadalje, u četvrtak, 6. prosinca, policijski službenici biti će nazočni na radionici Udruge osoba s invaliditetom „Bolje sutra“, Koprivnica, koja je u suradnji s Obiteljskim centrom Koprivničko - križevačke županije osmislila aktivnost „Što znamo i ne znamo o različitosti“, u cilju poboljšanja suradnje, komunikacijskih vještina, policijskih službenika, u odnosu na osobe s invaliditetom. 

Kroz „15 dana aktivizma“ provode se edukacije za djecu i roditelje u sklopu projekata Živim život bez nasilja i Nisi sam.