Djelatnici centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještaćenja "Ivan Vučetić" gostovali u Gimnaziji "Fran Galović"

Photo PU_KK/Vijesti/2016/04/vucetic.11.jpg

Foto: Pu koprivničko-križevačka 

Danas, 29. travnja, u Gimnaziji „Fran Galović“ u Koprivnici u sklopu Dana otvorenih vrata, gostovali su djelatnici Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ iz Zagreba i policijski službenici iz Službe kriminalističke policije Policijske uprave koprivničko – križevačke.

Posjet se sastojao od dva dijela i to uvodnog – teoretskog dijela predavanja te radionice. U uvodnom djelu predavanja Zdenko Mindum, Adela Makar i Daniela Dekanić govorili su o daktiloskopiji, biološkim tragovima, drogama, toksikološkim vještačenjima i dr.

U drugom djelu radionice predavači su učenicima na praktičan način pokušali približiti poslove forenzike i kriminalistike, kako se izuzimaju otisci prstiju, izazivaju tragovi papilarnih linija i sl. Učenici su nakratko i sami mogli biti forenzičari te izuzimati otiske prstiju, razgledati opremu koju forenzičari koriste i sl.