Rezultati nadzora prometa tijekom vikenda

Photo PU_KK/Vijesti/2016/01/prometni_policajac02.jpg

Tijekom vikenda, od 15. do 17. siječnja, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježene su tri prometne nesreće s materijalnom štetom.

Foto: Ilustracija

Tijekom vikenda, od 15. do 17. siječnja, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježene su tri prometne nesreće s materijalnom štetom. Okolnosti uslijed kojih su se dogodile prometne nesreće bile su: nepropisna vožnja unazad, vožnja na nedovoljnoj udaljenosti i nepoštivanje prednosti prolaska. Počinitelji prometnih nesreća nisu zatečeni pod utjecajem alkohola.

Policijski službenici, prilikom nadzora prometa sankcionirali su 95 prometnih prekršaja, od čega 17 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola i 19 prekršaja vožnje nepropisnom i neprilagođenom brzinom. Jedan je vozač uhićen.

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je u subotu, 16. siječnja u 23.10 sati u Starogradskoj ulici u Starigradu, kada je 35-godišnji vozač upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,55 promila.  

Najveća izmjerena brzinak retanja zabilježena je u nedjelju, 17. siječnja, u 11.26 sati u Koprivničkoj ulici u Glogovcu, kada je vozač upravljao osobnim automobilom krećući se brzinom od 86 km/h,na dijelu ceste gdje je brzina kretanja vozila ograničena na 50 km/h.

 Dobro je podsjetiti

 Oprezno u prometu

Sve sudionike u prometu molimo da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilima. Također, podsjećamo sve sudionike u prometu da postupaju sukladno postavljenim prometnim znakovima na raskrižju i svjetlima semafora, a kojima se regulira prednost prolaska na raskrižjima. Kod uključivanja u promet prilikom izlaska vozila iz garaže, dvorišta, parkirališta, s površine na kojoj se ne odvija promet vozila ili s drugih sličnih površina, potrebno je propustiti sva vozila i pješake koji se kreću cestom odnosno prometnom površinom na koju se uključuje vozilom. 

Vozače motornih vozila molimo da prilagode brzinu kretanja svog vozila vremenskim uvjetima i stanju na cestama, da povećaju razmak između vozila prilikom vožnje u slijedu, te prilikom pretjecanja i obilaska ostalih sudionika u prometu, da na otvorenim dijelovima cesta ne „ulijeću u škare“, ne pretječu vozila  ispred prijevoja ili nepreglednih zavoja, da prije svakog ulaska u zavoj smanje brzinu kretanja vozila, te da se pridržavaju pravila prednosti prolaska koja su regulirana prometnim znacima ili prometnim pravilima. Ne preporučamo nagla kočenja i nagle promjene smjera kretanja, kako ne bi došlo do slijetanja vozila s kolnika.