„Prometna učilica“ - natjecanje iz poznavanja prometnih propisa

Photo PU_KK/Vijesti/2013/08/školska-jedinica.300.gif

Web-aplikacija „Prometna učilica“ namijenjena je učenicima svih razreda osnovnih škola za učenje i provjeru znanja iz prometnih propisa, a nalazi se na Internet adresi: http://ucilica.skole.hr.

Foto: Ilustracija

I ove godine, kao i prethodnih šest godina, putem web-aplikacije „Prometna učilica“, provesti će se natjecanje iz poznavanja prometnih propisa.

Web-aplikacija „Prometna učilica“ namijenjena je učenicima svih razreda osnovnih škola za učenje i provjeru znanja iz prometnih propisa, a nalazi se na Internet adresi: http://ucilica.skole.hr.

Kako bi se potaknulo što češće korištenje ove aplikacije sa svrhom upoznavanja osnovnoškolske djece s prometnim problemima i njihovim rješavanjem, Ministarstvo unutarnjih poslova, u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta i CARNet-a, organizira i provodi natjecanje iz poznavanja prometnih propisa.

Na natjecanju mogu sudjelovati svi učenici osnovnih škola na području Koprivničko-križevačke županije i to pojedinačno, a isto tako i za svoj razred i za svoju školu, zajedno s drugim učenicima.

Natjecanje se u cijelosti provodi na stranicama Prometne učilice i dovoljno je da se učenik prijavi svojim korisničkim podacima, potvrdi svoj razred i podatke i skuplja bodove.

Bodovi se skupljaju pregledom poučnih sadržaja, rješavanjem pripadajućih vježbi i rješavanjem posebnih ispita koje zadaje Ministarstvo unutarnjih poslova.

Kako su za pristup natjecanju nužni korisničko ime i lozinka, upućujemo djecu – učenike osnovnih škola da se za istu obrate svojim razrednicima.

Natjecanje počinje 1. listopada i traje do 30. studenog 2015. godine.

Za najbolje škole i učenike predviđeno je ukupno 29 nagrada i to:

- za 3 najbolje škole – prijenosno računalo,

- ukupno najuspješniji razred  – jednodnevni izlet,

- voditelj najuspješnijeg razreda – tablet PC,

- za najbolje učenike od 1. do 8. razreda (za svaki razred pojedinačno)

  • 1. mjesto – smartphone,
  • 2. mjesto – bicikl i zaštitna kaciga.

Ovim putem pozivamo sve škole i sve učenike osnovnih škola da pristupe natjecanju iz poznavanja prometnih propisa u sklopu „Prometne učilice“.