U prometnoj nesreći motociklista teže ozlijeđen

Photo PU_KK/Vijesti/2009/12/policija05.jpg

Jučer, 14. listopada, oko 19.20 sati u Drnju na Trgu kralja Tomislava vozač D.V (1986) upravljao je motociklom Kawasaki koprivničke registracijske oznake u smjeru Peteranca.

Foto: Ilustracija 

Jučer, 14. listopada, oko 19.20 sati u Drnju na Trgu kralja Tomislava vozač D.V (1986) upravljao je motociklom Kawasaki koprivničke registracijske oznake u smjeru Peteranca. U blagom zavoju zbog neprilagođene brzine u kočenju vozač je pao s motocikla na kolnik, sletio u odvodni kanal i udario u most prilaza kuće.  

U ovoj prometnoj nesreći vozač je teže ozlijeđen, a u Općoj bolnici Koprivnica vađena mu je krv i izuzet urin zbog utvrđivanja prisutnosti alkohola u organizmu.

Očevidne radnje na mjestu događaja obavili su policijski službenici Postaje prometne policije Koprivnica, a protiv vozača biti će podnesen optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Koprivnici.

 

Dobro je podsjetiti

Brzina je najčešći uzrok događanja prometnih nesreća – uzrok svake treće prometne nesreće je brzina.

Brzina kao uzrok prometne nesreće može biti nepropisna (nepoštivanje ograničenja brzine izraženih prometnim znacima ili prometnim pravilima) ili neprilagođena (brzina kretanja vozila nije usklađena sa stanjem kolnika, s karakteristikama prometnica, s gustoćom prometa i dr.).

Brzina kretanja vozila u naselju je ograničena na 50 km/h, iako se prometnim znacima ograničenje brzine može smanjiti na npr. 40 km/h ili povećati na npr. 60 km/h. Brzina van naselja ograničena je prometnim pravilom na 90 km/h iako se ona, zbog određenih sigurnosnih razloga može i smanjiti.

Svi vozači motornih vozila moraju brzinu kretanja svog vozila uskladiti s ograničenjima brzina kretanja u naselju i van naselja, te moraju pratiti događaje na prometnici, postavljenu prometnu signalizaciju, stanje kolnika i vremenske prilike i u skladu s time smanjiti brzinu kretanja svog vozila.