Koprivnica: Isprobajte simulator prevrtanja vozila

Photo PU_KK/Vijesti/2013/04/simulator.2.300.gif

Policijske uprave, u suradnji s Hrvatskim autoklubom Zagreb i Autoklubom Koprivnica, u srijedu, 14. kolovoza, od 9 do 12 sati na Zrinskom trgu u Koprivnici provesti će preventivnu akciju.

Foto: Pu koprivničko - križevačka   

Najviše prometnih nesreća dogodi se zbog neprilagođene brzine kretanja vozila uvjetima, stanju i karakteristikama cesta, a najčešće se radi o slijetanjima i prevrtanjima vozila.

Na području Policijske uprave koprivničko - križevačke uzrok događanja svake treće prometne nesreće bila je nepropisna ili neprilagođena brzina. Uz brzinu kao uzrok događanja prometnih nesreća, najčešće se veže, kao vrsta prometne nesreće, slijetanje vozila sa kolnika i prevrtanje.

Kako bi vozače, ali i ostale građane, upozorili na opasnosti koje sa sobom nosi kršenje ograničenja brzina kretanja i neusklađivanje brzine kretanja vozila uvjetima koji su na prometnici, ali i u njenoj neposrednoj blizini, Odsjek za sigurnost cestovnog prometa Policijske uprave, u suradnji s Hrvatskim autoklubom Zagreb i Autoklubom Koprivnica, u srijedu, 14. kolovoza, od 9 do 12 sati na Zrinskom trgu u Koprivnici provesti će preventivnu akciju.

Posebno ističemo da će građani za vrijeme preventivne akcije imati mogućnosti korištenja simulatora prevrtanja, odnosno da će moći na siguran način, iz prve ruke, isprobati kako je kad vozilo, zbog nepoštivanja prometnih propisa, sleti sa ceste i prevrne se. 

Pozivamo sve zainteresirane, a posebice mlade vozače i one koji će to tek postati, da nam se pridruže.