Najava pojačanog nadzora poštivanja prednosti prolaska

Photo PU_KK/Vijesti/2016/07/kapa,palica.bmp

u četvrtak, 21. srpnja na području Postaje prometne policije Koprivnica, provesti će se pojačani nadzor poštivanja prednosti prolaska.   

Foto: Ilustracija 

Tijekom šest mjeseci ove godine zabilježeno je 136 prometnih nesreća u kojima jenepoštivanje prednosti prolaska bio uzrok događanja u 30 prometnih nesreća. U istima je zabilježeno 15 prometnih nesreća s ozlijeđenim, te 15 prometnih nesreća s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom. U prometnim nesrećama s ozlijeđenim osobama, dvije osobe su teže, a 63 lakše ozlijeđene. 

Kako bi se smanjilo stradavanje u prometu i smanjio broj prometnih nesreća koje su se dogodile uslijed nepoštivanja prednosti prolaska, te povećala razina sigurnosti prometa na cestama, u četvrtak, 21. srpnja na području Postaje prometne policije Koprivnica, provesti će se pojačani nadzor poštivanja prednosti prolaska. 

Tijekom pojačanog nadzora policijski službenici vršiti će nadzor poštivanja prednosti prolaska na raskrižjima na kojima se učestalo događaju prometne nesreće uslijed nepoštivanja prednosti prolaska, kao i na drugim mjestima gdje dolazi do nepoštivanja prednosti prolaska. Posebnu pozornost posvetiti će semaforiziranim raskrižjima, te raskrižjima na kojima se primjenjuje „pravilo desne strane“.