Neodgovorna osoba odbacila ručne bombe na divljem smetištu

Photo PU_KK/Vijesti/2012/03/slika-oružje.bmp

Jučer, 14. ožujka, jedan je građanin odlučio dragovoljno predati oružje i streljivo koje je nezakonito posjedovao te je na taj način izbjegao moguće prekršajne i kaznene sankcije, dok je drugi postupio na suprotan način.

Foto: Ilustracija

Jučer, 20. ožujka, jedan je građanin dojavio da je na divljem odlagalištu otpada nedaleko Svetog Patra Orehovca pronašao bombu.

Na mjesto događaja izašao je policijski službenik protueksplozijeks zaštite i pregledom prostora odlagališta pronašao tri ručne bombe. Bombe je izuzeo i pohranio na odgovarajući način do uništenja.

Ovim činom je nepoznata neodgovorna osoba mogla ugroziti nečije živote unatoč našim kontinuiranim pozivima na suradnju kroz akciju "Manje oružja, manje tragedija", gdje građani mogu dragovoljno predati sve vrste oružja bez prekršajnih ili kaznenih sankcijama.

I nadalje pozivamo građane da nam se pridruže u akciji „Manje oružja – manje tragedija“ za sigurniju budućnost bez oružja. Upućujemo građane da sami ne donose oružje i eksplozivna sredstva, već da želju za dragovoljnom predajom prijave na broj 192 i sačekaju dolazak osposobljenih policijskih službenika, koji će na dogovoreno mjesto doći u civilu i sa vozilima bez policijskih obilježja.

Riješite se oružja bez sankcija i učinite Vaš dom sigurnijim.

„Akcija se organizira u suradnji s Programom Ujedinjenih naroda za razvoj u RH, a kampanja se financira iz EU regionalnog projekta SEESAC potpora aktivnostima kontrole oružja na području zapadnog Balkana."