Rezultati pojačanog nadzora vozača pod utjecajem alkohola i droga

Photo PU_KK/Vijesti/2014/alkohol čaša.bmp

Tijekom pojačanog nadzora kontrolirano je 342 vozača. Ukupno su utvrđena 244 prometna prekršaja, od čega 37 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola.  

Foto: Ilustracija 

Od 2. do 8. lipnja, na području Policijske uprave koprivničko - križevačke proveden je pojačani nadzor vozača pod utjecajem alkohola i/ili droga.

Tijekom pojačanog nadzora kontrolirano je 342 vozača. Ukupno su utvrđena 244 prometna prekršaja, od čega 37 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola.

Tijekom provedbe pojačanog nadzora, u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva smješteno je 15 vozača, a uhićeno ih je osam. Nad šest vozača provedeni su žurni prekršajni postupci, u kojima su vozači kažnjeni novčanim kaznama, uvjetnim kaznama zatvora i zabranama upravljanja vozilima određenih kategorija. Jednom vozaču je izrečena kazna zatvora od deset dana i predan je u bjelovarski zatvor.

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u srijedu, 4. lipnja, u 14,40 sati u Kolodvorskoj ulici u Kalinovcu, kada je 44 - godišnji vozač upravljao biciklom pod utjecajem alkohola od 3,04 promila. Vozač je bio smješten u posebnu prostoriju policije do otrježnjenja.

 

Dobro je podsjetiti

Oprezno u prometu

Sve sudionike u prometu, a posebice vozače, podsjećamo na nužnost poštivanja prometnih znakova i prometnih pravila kojima se regulira pravo prvenstva prolaska kroz raskrižja, pri čemu ističemo poštivanje prometnog znaka naredbe „Obavezno zaustavljanje“.

Upravljanjem pod utjecajem alkohola uvelike se povećava mogućnost događanja prometnih nesreća, stoga podsjećamo sve vozače da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilima u prometu na cestama, već da zamole osobu koja posjeduje valjanu vozačku dozvolu i nije konzumirala alkohol da upravlja vozilom ili da koriste usluge taksi službe.

Mlade vozače podsjećamo da za njih vrijedi apsolutna zabrana upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola.