Dražen Laljek komunikator je godine u Županiji koprivničko – križevačkoj

Photo PU_KK/Vijesti/2012/12/laljek.2.300.gif

Foto: Pu koprivničko-križevačka

Ogranak Hrvatskog novinarskog društva Županije koprivničko – križevačke proglasilo je u petak, 14. prosinca, najboljim komunikatorom godine Županije koprivničko - križevačke glasnogovornika Policijske uprave koprivničko – križevačke, Dražena Laljeka.

Predsjednica Ogranka HND - a Sanja Kos Bojanić istaknula je kako je Dražen Laljek poštovanjem sugovornika, nedvosmislenom i razumljivom komunikacijom kvalitetno upravljao informacijama i uvelike utjecao na bolje razumijevanje događaja i rada policije tijekom 2012. godine.

Laljek je priznao kako je ugodno iznenađen ovom nagradom. Istaknuo je da mu je čast i osobno zadovoljstvo što je izabran za komunikatora godine, pogotovo stoga što izbor dolazi od strane osoba s kojima svakodnevno surađuje u obavljanju poslova glasnogovorništva. Ovu nagradu  ne doživljava osobno, vjeruje da je ovo nagrada i Policijskoj upravi, koja kao dio sustava Ministarstva unutarnjih poslova provodi strategiju odnosa s javnošću. Glasnogovornik je samo jedan od onih koji tu strategiju provodi. Naglasio je da je u interesu javnosti, i našem međusobnom, razvijanje kvalitetne komunikacije.  Kako bi se demistificirao rad policije naš je cilj u odnosima s medijima transparetntnost rada i objektivnost pri izvještavanju, uz poštivanje zakonskih propisa i temeljnih ljudskih prava i sloboda žrtva, osumnjičenika i počinitelja kaznenih djela . U ovom prvom mediji nam iznimno pomažu, a u ovom zadnjem nas razumiju.