Tijekom vikenda 18 požara otvorenog prostora

Photo PU_KK/vijesti/2010/01/policija05.jpg

Foto: Ilustracija

Tijekom vikenda, od 16. do 18. ožujka na području ove Policijske uprave zabilježeno je 18 požara požara, uglavnom na otvorenom području i izazvanih neopreznim spaljivanjem biljnog otpada i ostavljanjem požarišta bez nadzora.  Najviše, njih deset, zabilježeno je na križevačkom području, pet ih je zabilježeno na koprivničkom i tri na đurđevačkom području.

Srećom, u ovim požarima nije bilo ozlijeđenih osoba. U većini požara došlo je do izgaranja suhe trave i niskog raslinja bez konkrtetne materijalne štete, dok je u četiri požara nastupila i znatna materijalna šteta koja se još utvrđuje.

U subotu, 17. ožujka, oko 14 sati nedaleko mjesta Čabraji izbio je požar šume prouzročen nepažljivim spaljivanjem trave i niskog raslinja po jakom vjetru. Požar je zahvatio oko pola hektara šume vlasništvo „Hrvatskih šuma“.

Istog dana oko 16 sati nedaleko Treme Budilovo iz istog razloga je došlo do požara na oko pet hektara šume, također vlasništvo „Hrvatskih šuma". Također, oko 20 sati nedaleko Mokrica Miholečkih opožarene su četiri parcele vinograda i klijet.

Stoga pozivamo građane na povećani oprez prilikom spaljivanja biljnog otpada i podsjećamo da je zabranjeno spaljivanje biljnog otpada za vrijeme jakog vjetra, noću te u blizini šuma i objekata podložnih zapaljenju te da osoba koja vrši spaljivanje ne smije napustiti mjesto spaljivanja dok vatra nije u potpunosti ugašena.