Koprivnica: Kontakt policajac na radionici u srednjoj školi

Photo PU_KK/Vijesti/2012/12/RadionicaKc13.12._3.jpg

Foto: Pu koprivničko-križevačka

Jučer, 13. prosinca, kontakt policajac Željko Strmečki sudjelova je u  radionici „Kvaliteta života mladih-očekivanja, mišljenja,  odgovornosti“: Ova radionica predviđena je za učenike drugih razreda srednje škole, provodi se u suradnji sa psihologom Obiteljskog centra Koprivničko-križevačke županije, u čijoj je organizaciji radionica osmišljena.

Radionica je održana u 2 b razredu Srednje obrtničke škole u Koprivnici, a bilo je prisutno 26 učenika. Radionica je organizirana na temu sredstava ovisnosti, noćnih izlazaka mladih, načinu provođenja slobodnog vremena, te zakonskih propisa koji se odnose na njihovu dobnu skupinu.

Učenici su u grupama obrađivali predstavljene teme. Psihologinja Obiteljskog centra s mladima je obrađivala teme koje se tiču kvalitete života i druženja mladih, te su raspravljali o razlozima zbog kojih mladi danas piju i druže se na neprimjeren način.

Mladi su sa kontakt policajcem prošli kroz temu zakonskih propisa koji se odnose na njih, te su kroz primjere iz prakse dobli informacije o postupcima policije i problemu noćnih izlazaka mlađih od 16 godina. Također, razgovaralo se o opasnostima koje prijete mladima kada izlaze noću i kako da ih izbjegnu, te kome se mogu obratiti u slučajevima kada osjete da oni ili njihovi prijatelji imaju problem s kojim se ne znaju nositi, bilo da su sami ili njihovi prijatelji žrtve kaznenih djela ili pak da imaju  saznanja o takvim djelima.  

I danalje se nastavlja suradnja s Obiteljskim centrom kroz ovakve radionice u školama u Koprivnici.