Koprivnica: Teško ozlijeđena u prometnoj nesreći

Photo PU_KK/vijesti/2010/01/policija05.jpg

Danas, 21. studenoga, oko 6.50 sati u Koprivnici 33 - godišnji vozač je upravljao osobnim automobilom virovitičkih registracijskih oznaka, Ulicom Antuna Nemčića u smjeru Zrinskog trga. Dolaskom do obilježenog pješačkog prijelaza zbog neprilagođene brzine naletio je na 51 - godišnju pješakinju, koja je prelazila kolnik preko pješačkog prijelaza u smjeru gradskog parka. Pješakinja je odbačena, a nakon toga je na nju naletio i teretni automobil koprivničke registracijske oznake, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 49 - godišnji vozač.

Foto: Ilustracija

Danas, 21. studenoga, oko 6.50 sati u Koprivnici 33 - godišnji vozač je upravljao osobnim automobilom virovitičkih registracijskih oznaka, Ulicom Antuna Nemčića u smjeru Zrinskog trga. Dolaskom do obilježenog pješačkog prijelaza zbog neprilagođene brzine naletio je na 51 - godišnju  pješakinju, koja je prelazila kolnik preko pješačkog prijelaza u smjeru gradskog parka. Pješakinja je odbačena, a nakon toga je na nju naletio i teretni automobil koprivničke registracijske oznake, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 49 - godišnji vozač.

Pješakinja je s teškim ozljedama opasnim po život prevezena u koprivničku bolnicu.

Vozači nisu bili pod utjecajem alkohola.

Očevidne radnje na mjestu događaju izvršili su policijski službenici Postaje prometne policije Koprivnica.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu protiv 33 – godišnjeg vozača biti će podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

 

Dobro je podsjetiti

Brzina je najčešći uzrok događanja prometnih nesreća – uzrok svake treće prometne nesreće je brzina

Brzina kao uzrok prometne nesreće može biti nepropisna (nepoštivanje ograničenja brzine izraženih prometnim znacima ili prometnim pravilima) ili neprilagođena (brzina kretanja vozila nije usklađena sa stanjem kolnika, s karakteristikama prometnica, s gustoćom prometa i dr.).

Svi vozači motornih vozila moraju brzinu kretanja svog vozila uskladiti s ograničenjima brzina kretanja u naselju i van naselja, te moraju pratiti događaje na prometnici, postavljenu prometnu signalizaciju, stanje kolnika i vremenske prilike i u skladu s time smanjiti brzinu kretanja svog vozila.                                                                

Podsjećamo vozače motornih vozila da pješaci koji su stupili na obilježeni pješački prijelaz imaju prednost prolaska i da su ih dužni propustiti.