Rezultati akcije „Mir i dobro“ od 14. do 26. prosinca

Photo PU_KK/vijesti/2009/12/MID.jpg

Foto: Ilustracija

"Mir i dobro" naziv je preventivne akcije koju Ministarstvo unutarnjih poslova RH već tradicionalno organizira kako bi božićni i novogodišnji blagdani protekli u miru, a povećala se opća sigurnost građana te postigla zadovoljavajuća razina javnog reda i mira.

U provedbi akcije „Mir i dobro“ Policijska uprava koprivničko – križevačka je u dosadašnjem dijelu provedbe, od 14. do 26. prosinca 2012. godine, na svom području provela niz aktivnosti preventivnog djelovanja u svrhu održavanja povoljnog stanja javnog reda i mira te opće sigurnosti građana.

U tom razdoblju policijski službenici su oduzeli tri komada oružja, 290 komada raznog streljiva, 16 bombi i drugih eksplozivnih sredstava, te jedno pirotehničko sredstvo i 1,2 kg eksploziva.

Ukupno je zabilježeno 20 prekršaja protiv javnog reda i mira, a prijavljene su 23 osobe, te 26 kaznenih djela za koja je prijavljeno sedam osoba.

Nisu zabilježena ozljeđivanja, propucavanja niti druge posljedice uporabe pirotehničkih i drugih eksplozivnih ubojitih sredstava.
 

Dobro je podsjetiti

Uporaba pirotehničkih sredstava razreda II i III dopuštena je samo u razdoblju od 27. prosinca do 1. siječnja, a zabranjena je njihova uporaba u zatvorenim prostorijama i na prostoru gdje se okuplja veći broj osoba.