Obilježen Dan policije

Photo PU_KK/Vijesti/2014/09/DanPol8.jpg

Foto: Pu koprivničko - križevačka

Današnjom svečanom akademijom u sportskoj dvorani Policijske uprave dovršen je ovogodišnji programa obilježavanja Dana policije. Unatoč i ove godine nešto skromnijeg opsega vjerujemo da su sva događanja koja smo pripremili dostojno uveličala naš Dan policije.

Današnja događanja započela su u 9 sati, kada je izaslanstvo Policijske uprave, na čelu s načelnikom Darkom Repom, položilo vijenac i zapalilo svijeću na Križ života Gradskog groblja „Pri Svetom duhu“ u Koprivnici, u spomen na pripadnike Policijske uprave i sve hrvatske branitelje poginule u Domovinskom ratu. I ovom prilikom prisjetili smo se naših dragih kolega i izrazili im veliku zahvalnost za najveću žrtvu koju su dali za obranu slobode i samostalnosti naše domovine.
 
Od 11 sati u sportskoj dvorani na svečanoj akademiji uzvanicima su se prigodnim riječima obratili domaćin, načelnik Policijske uprave Darko Rep, te župan Koprivničko - križevačke županije Darko Koren. Policijska službenica za prevenciju Maja Vrbek prigodnom prezentacijom predočila je raznolike oblike suradnje u programima prevencije Policijske uprave i lokalne uprave i samouprave. Unaprijediti ukupno stanje sigurnosti, javnog reda i kvalitete života moguće je samo kroz korodinaciju i partnersko djelovanje policije i lokalne društvene zajednice.

Načelnik je uručio iznimna promaknuća, pohvale i priznanje za pobjednice natjecanja u streljaštvu. Rješenjem ministra MUP-a RH iznimno su promaknuti u zvanje glavnog policijskog inspektora Marijan Slaviček, pomoćnik načelnika PP Koprivnica i Elimir Brletić, policijski službenik za obradu gospodarskog kriminaliteta Službe kriminalističke policije. Odlukom načelnika, za uspješno obavljene radne zadatke, profesionalan odnos prema poslu i pozitivan utjecaj na rad ostalih djelatnika pohvaljeni su Lidija Buzina, računovodstveni referent Odjela materijalno - financijskih poslova, Mario Požgaj, kriminalistički analitičar Službe krim. policije, Marijan Pavišić, pomoćnik načelnika u PP Križevci, Tihomir Pelesk, zapovjednik interventnog ronilačkog odjeljenja Interventne jedinice policije i Zoran Zlatar, kontakt policajac PP Koprivnica.U održanom ekipnom natjecanju u streljaštvu malokalibarskim pištoljem pobijedila je ekipa Ureda načelnika, u sastavu Danijela Fuček, Dijana Žagar i Maja Vrbek.

Čestitke iznimno promaknutima, pohvaljenim i pobjednicama natjecanja. 

Svečanost su svojim nastupom uveličale članice Hrvatskog folklornog društva "Sesvećice" iz Podravskih Sesveta, sa svojim voditeljem Josipom Cugovčanom, koji je i autor izložene Etnografske zbirke. Također, u prostoru sportske dvorane postavljena je i izložba preventivnih projekata Policijske uprave, a u predvorju je od 22. do 29. rujna postavljena izložba likovnih radova naše policijske službenice Valerije Golubić.