Koprivnica: Velika zapljena marihuane

Photo PU_KK/Vijesti/2012/11/IzvPres19.11._3_300.jpg

U nedjelju, 18. studenog, policijski službenici Policijske uprave i Policijske postaje Koprivnica dovršili su kriminalističko istraživanje nad 31 – godišnjakom s područja Varaždinske županije, te 19 – godišnjakom i 28 – godišnjakom s koprivničkog područja, zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela zlouporabe opojnih droga.

Sumnja se da je osumnjičeni 31 – godišnjak iz nasada indijske konoplje u šumskom predjelu nedaleko mjesta stanovanja, tijekom rujna i listopada ubrao veću količinu stabljika i vrhova. Osušene vrhove je prodavao i davao osumnjičenom 19 - godišnjaku.

Osumnjičeni 19 – godišnjak je tijekom listopada i studenog u više navrata posredovao u prodaji opojne droge marihuane između osumnjičenih 31 i 28 – godišnjaka.

Izvršenom pretragom obiteljske kuće kod 31 – godišnjaka je pronađeno 30,384 kilograma marihuane. Pretragom kuće i očevidom nasada pronađeno je 112 stabljika indijske konoplje. Opojna droga mu je oduzeta.

Kod 19 – godišnjaka je pronađeno 13,1 grama , a kod 28 - godišnjaka 12,6 grama marihuane, koja im je oduzeta.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela Zlouporaba opojnih droga protiv osumnjičenih 31 i 19 – godišnjaka podnesena je kaznena prijava Županijskom državnom odvjetništvu u Varaždinu i predani su pritvorskom nadzorniku. Protiv 28 – godišnjaka je podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Koprivnici redovnim putem.

Rezultate ovog kriminalističkog istraživanja na današnjoj izvanrednoj konferenciji za novinare predstavio je voditelj Službe kriminalističke policije Policijske uprave Abel Car, uz načelnika nadležne Policijske postaje Koprivnica Dražena Magdića.