Rezultati nadzora prometa tijekom vikenda

Photo PU_KK/Vijesti/2009/12/palica01.jpg

U posebnim prostorijama do prestanka djelovanja opojnog sredstva zadržano je 11 vozača, a dva su vozača uhićena. Protiv uhićenih vozača provedeni su žurni prekršajni postupci u kojima su kažnjeni novčanom kaznom, uvjetnim i bezuvjetnim kaznama zatvora i zaštitnim mjerama zabrane upravljanja vozilima B kategorije. Jedan vozač je predan na izdržavanje izrečene kazne zatvora u bjelovarski zatvor. 

Foto: Ilustracija

Tijekom vikenda, od 9. do 11. siječnja, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježena je prometna nesreća u kojoj su dvije osobe lakše ozlijeđene, te šest nesreća s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom. Okolnosti uslijed kojih je došlo do prometnih nesreća bile su neprilagođena brzina i nepoštivanje prednosti prolaska. Pet nesreća prouzročili su vozači pod utjecajem alkohola.

Policijski službenici sankcionirali su 122 prometna prekršaja, od čega 27 upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i 24 upravljanja nepropisnom i neprilagođenom brzinom.

U posebnim prostorijama do prestanka djelovanja opojnog sredstva zadržano je  11 vozača, a dva su vozača uhićena. Protiv uhićenih vozača provedeni su žurni prekršajni postupci u kojima su kažnjeni novčanom kaznom, uvjetnim i bezuvjetnim kaznama zatvora i zaštitnim mjerama zabrane upravljanja vozilima B kategorije. Jedan vozač je predan na izdržavanje izrečene kazne zatvora u bjelovarski zatvor.

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u subotu, 10. siječnja, u 14.40 sati u Ulici Miroslava Krleže u Koprivnici, kada je 34 - godišnji vozač upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,96 promila, te skrivio prometnu nesreću. Vozač je bio smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Najveća brzina kretanja zabilježena je u petak, 9. siječnja, u 10.26 sati u Virovskoj ulici u Novigradu Podravskom, kada je 20 - godišnji vozač upravljao osobnim automobilom brzinom od 127 kilometara na sat, na dijelu ceste gdje je brzina ograničena na 60 kilometara na sat.

 

Dobro je podsjetiti

Oprezno u prometu

Ponovno podsjećamo vozače motornih vozila da brzinu kretanja svog vozila moraju uskladiti s postojećim ograničenjima brzina kretanja u naselju i van naselja, te  stanju kolnika i vremenskim prilikama.

Pozivamo vozače da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilima u prometu na cesti, te ih podsjećamo da konzumacija alkoholnih pića negativno utječe na vozačke sposobnosti, dok upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola uvelike povećava mogućnost događanja prometnih nesreća i stradavanja osoba.