Obilježavanje Dana policije

Photo PU_KK/Vijesti/2016/09/Misa,2.jpg

Foto: Pu koprivničko-križevačka 

Povodom obilježavanja Dana policije, unatoč nešto skromnijem opsegu, vjerujemo da su sva događanja koja smo pripremili dostojno uveličali naš Dan policije. 

Današnja događanja započela su u 9 sati, kada je izaslanstvo Policijske uprave, na čelu s Marjanom Kirinom, ovlaštenim za obavljanje poslova načelnika Policijske uprave, položilo vijenac i zapalilo svijeću na Križ života Gradskog groblja „Pri Svetom duhu“ u Koprivnici, u spomen na pripadnike Policijske uprave i sve hrvatske branitelje poginule u Domovinskom ratu. I ovom prilikom prisjetili smo se naših dragih kolega i izrazili im veliku zahvalnost za najveću žrtvu koju su dali za obranu slobode i samostalnosti naše domovine.

U 10 sati u kapelici Sv. Florijana u Koprivnici služena je Sveta misa za poginule i preminule policijske službenike. Misno slavlje predslavio je policijski kapelan vlč. Ozren Bizek, a nazočio je veći broj obitelji poginulih, predstavnika lokalne zajednice, policijskih službenika i zaposlenika svih ustrojstvenih jedinica Policijske uprave. Potom je uslijedio prijem za obitelji poginulih policijskih službenika i predstavnika lokalne zajednice u Policijskoj upravi. 

Od 12 sati u restoranu Policijske uprave održano je svečano primanje ovlaštenog za obavljanje načelnika Policijske uprave Marijana Kirina, kojemu su uz rukovoditelje ustrojstvenih jedinica ove Policijske uprave, nazočili odlikovani i nagrađeni zaposlenici Policijske uprave Koprivničko – križevačke. 

Nadalje, ovogodišnji program Dana policije obilježen je slijedećim prigodama: U srijedu, 14. rujna, provedena je akcija dobrovoljnog darivanja krvi za sve zaposlenike Policijske uprave. 

U utorak, 27. rujna, održano je sportsko natjecanje ustrojstvenih jedinica u streljaštvu – zračna puška. Prvo mjesto ekipno osvojio je Operativno komunikacijski centar policije, drugo mjesto – Služba policije i treće mjesto – Ured načelnika. Pojedinačno najbolji je bio policijski službenik Marinko Petreković. 

Jučer i danas, 27. i 28. rujna, položeni su vijenci na grobove preminulih pripadnika MUP-a RH.  

Program obilježavanja dana policije završava sutra, 29. rujna, Danom otvorenih vrata u Policijskoj upravi i Policijskim postajama.