Rezultati akcije „Mir i dobro“ od 27. prosinca 2013. do 2. siječnja 2014.g.

Photo PU_KK/Vijesti/2013/01/MID.png

Foto: Ilustracija

"Mir i dobro" naziv je preventivne akcije koju Ministarstvo unutarnjih poslova RH već tradicionalno organizira kako bi božićni i novogodišnji blagdani protekli u miru, a povećala se opća sigurnost građana te postigla zadovoljavajuća razina javnog reda i mira.

U provedbi akcije „Mir i dobro“ Policijska uprava koprivničko – križevačka je u razdoblju od 27. prosinca 2013. do 2. siječnja 2014. godine na svom području provela niz aktivnosti preventivnog djelovanja, u svrhu održavanja povoljnog stanja javnog reda i mira te opće sigurnosti građana.

U tom razdoblju nisu zabilježena oduzimanja oružja, eksplozivnih sredstava i pirotehničke galanterije.

Također, nisu zabilježena kaznena djela, niti prekršaji protiv javnog reda i mira.

Zabilježene su dvije posljedice uporabe pirotehničkih sredstava.

U utorak, 31. prosinca, oko 21.15 sati u Koprivnici u Ulici braće Radić nepoznata osoba je u pravcu obiteljske kuće bacila neutvrđeno pirotehničko sredstvo, koje je eksplodiralo prilikom udara u prozor kuhinje. Oštećena je roleta i razbijeno staklo prozora. Nije bilo ozlijeđenih osoba, a materijalna šteta cijeni se na oko 2 000 kuna.

Jučer pak, 1. siječnja, oko 0.10 u Križevcima u Ulici Matije Gupca, najvjerojatnije uslijed pada neutvrđenog pirotehničkog sredstva, zapalile su se ploče krovišta terase, a potom i drveni ormar na terasi. Požar je većim dijelom ugasio vlasnik kuće. Nije bilo ozlijeđenih osoba, a materijalna šteta cijeni se na oko 5 000 kuna.

 

Dobro je podsjetiti

Uporaba pirotehničkih sredstava razreda II i III dopuštena je samo u razdoblju od 27. prosinca do 1. siječnja, a zabranjena je njihova uporaba u zatvorenim prostorijama i na prostoru gdje se okuplja veći broj osoba.