Održana redovna konferencija za novinare

Photo PU_KK/Vijesti/2012/09/KonfRed13.9._1_300.jpg

Foto: Pu koprivničko-križevačka

Policijska uprava koprivničko – križevačka danas je održala redovnu mjesečnu konferenciju za novinare.

Prikaz stanja sigurnosti na području Policijske uprave zabilježenog u kolovozu novinarima je predočio glasnogovornik Dražen Laljek, kroz iznesene pokazatelje stanja kriminaliteta, sigurnosti cestovnog prometa, javnog reda i mira, zaštite od požara i nadzora državne granice. Dat je osvrt i na pokazatelje stanja sigurnosti u osam mjeseci ove godine.

Policijska službenica pododsjeka za sigurnost cestovnog prometa Ivanka Vusić dala je prikaz do sada provedenih aktivnosti preventivne akcije "Poštujte naše znakove". Isto tako, ponovila je poznate savjete djeci, roditeljima i svim sudionicima cestovnog prometa u cilju što sigurnijeg prometovanja prvašića.

Rezultate akcije "Manje oružja, manje tragedija" iznjela je policijska službenica za odnose s javnošću Dijana Žagar.  Opetovano je upozorila na izmjene i dopune Zakona o oružju i obvezu građana koji imaju registrirano oružje da do 5. prosinca ove godine izvjeste policijsku upravu ili postaju o izabranom liječniku primarne zdravstvene zaštite. Izvjestiti mogu osobno dolaskom u nadležnu referadu ili e-mail-om na koprivnicko-krizevacka@policija.hr.

Isto tako, data je obavijest da se važeće osobne iskaznice izdane na temelju odredaba Zakona o osobnoj iskaznici (NN 53/91, 9/92, 26/93 i 29/94), odnosno izdane prije 1. siječnja 2003. godine, od dana pristupanja Republike Hrvatske Europskoj uniji ne mogu koristiti kao putne isprave za prelazak državne granice.