Križevci: U gradskoj knjižnici educirana djeca

Photo PU_KK/Vijesti/2016/12/KzEdukacija30.11._2.jpg

Foto: Pu koprivničko - križevačka

U srijedu, 30. listopada, policijske službenice Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa održale su edukativno predavanje djeci u Gradskoj knjižnici „Franjo Marković“ u Križevcima.

Tom prilikom educirano je 35 - ero djece starosti tri do šest godina na temu sudjelovanja djece u prometu, te im je ukazano kako da sigurno sudjeluju u prometu u svojstvu pješaka i vozača bicikala (kretanje nogostupom, prelazak preko ceste, korištenje zaštitne kacige, kretanje po noći).

Djeca su učila kako se na siguran način mogu prevoziti u vozilima, čemu služi autosjedalica i sigurnosni pojas i koje opasnosti vrebaju ako se na pravilan način autosjedalica i sigurnosni pojas ne koriste. Na slikovit način prikazano je kako se i Djed Mraz mora vezati sigurnosnim pojasom kroz interpretaciju slikovnice za djecu „Neobična želja“.

Djelatnicama knjižnice i djeci uručena je slikovnica o korištenja sigurnosnog pojasa izdana od strane Udruge RODA „Neobična želja“, reflektirajući ovratnik i reflektirajući prsluk, a svako dijete dobilo je reflektirajuću traku za ruku i "bookmark" - „Oprezno u prometu“.