Posjet djece dječjeg vrtića "Vrapčić" iz Drnja policijskoj upravi

Photo PU_KK/Vijesti/2012/03/PosjetDjeceDrnje1.jpg

Foto: Pu koprivničko-križevačka

U srijedu, 14. ožujka, Policijsku upravu koprivničko - križevačku posjetilo je 140 - ero djece predškolskog uzrasta matičnog dječjeg vrtića „Vrapčić“ iz Drnja i područnih dječjih vrtića iz Gole, Sigeca, Peteranca, Ždale i Đelekovca, s odgojiteljicama i ravnateljicom Snježanom Tišljarić.

Prilikom posjeta učenici su upoznati s radom šalter-sale odnosno na njima prihvatljiv način im je objašnjen postupak izdavanja osobne iskaznice, vozačke dozvole, putovnice i prometne dozvole.

U sportskoj dvorani Policijske uprave prisustvovali su vježbi Interventne jedinice policije te im je prezentirana oprema koju policijski službenici Interventne jedinice policije koriste u radu. Djeci je prikazana i oprema koju u svom radu koriste kriminalistički tehničari prilikom vršenja očevida te im je demonstriran način izuzimanja otisaka prstiju.

U Postaji prometne policije Koprivnica djeci su objašnjeni poslovi prometne policije, a u Policijskoj postaji Koprivnica objašnjeni su im poslovi temeljne policije, s posebnim naglaskom na poslovima kontakt - policije.

U sklopu posjeta djeca su razgledala i vozni park Policijske uprave, gdje su posebnu pozornost djeca posvetila biciklima kontakt-policije i motociklima koje u radu koriste policijski službenici prometne policije.