Dijana Žagar komunikator godine

Photo PU_KK/Vijesti/2013/12/DijZag2.jpg

Foto: Pu koprivničko-križevačka

Ogranak Hrvatskog novinarskog društva Županije koprivničko – križevačke proglasilo je u petak, 20. prosinca, najboljim komunikatorom godine Županije koprivničko - križevačke policijsku službenicu za odnose s javnošću Policijske uprave koprivničko – križevačke, Dijanu Žagar.

Na prigodnoj svečanoasti zamjenik predsjednice ogranka Hrvatskog novinarskog društva Karlo Eisenbeisser istaknuo je kako je Dijana Žagar svojom preciznom komunikacijom s predstavnicima medija pojednostavila praćenje rada policije i pokazala da se složene i vrlo važne informacije mogu prenijeti vrlo jasno, zbog čega je zaslužila izuzetno poštovanje medisjkih djelatnika.

Dijana je istaknula kako je ugodno iznenađena ovim priznanjem, ali također smatra da je ovo priznanje svim policijskim službenicima Policijske uprave, koja kao dio sustava Ministrastva unutarnjih poslova, provodi strategiju odnosa s javnošću.

Policijska službenica za odnose s javnošću samo je jedna koja tu strategiju provodi, te kako je cilj policije voditi računa o transparentnosti rada i objektivnosti pri izvješćivanju, uz maksimalno poštivanje zakonskih propisa i temeljnih ljudskih prava i sloboda žrtva, osumnjičenika i počinitelja kaznenih djela. Dijana se na kraju zahvalila svim medijima na profesionalnoj i kvalitetnoj suradnji i objektivnosti prilikom izvješćivanja i praćenja rada policije.