Edukacija policijskih službenika od strane Udruge slijepih i Udruge osoba s invaliditetom "Bolje sutra"

Photo PU_KK/Vijesti/2015/02/DSU.7.jpg

Foto: Pu koprivničko-križevačka 

U utorak, 17. i petak, 20. veljače, od strane Udruge slijepih Koprivničko - križevačke županije i Udruge osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ Koprivnica, održane su edukacije za 20 policijskih službenika. 

Ispred Udruge slijepih Koprivničko - križevačke županije edukaciju su održali predsjednik udruge Ivica Ferenčić i tajnica Maja Koren Golub. Policijskim službenicima održano je predavanje vezano uz pravilnu komunikaciju s osobama oštećena vida, a u dijelu radioničkog tipa policijski su službenici sudjelovali u simulaciji sljepoće i slabovidnosti koristeći Bijeli štap i edukativne naočale. 

Od strane predsjednice Udruge osoba s invaliditetom Marije Mraz i članice udruge Nataše Friščić održana je edukacija policijskih službenika vezano uz Bonton u svakodnevnoj komunikaciji s osobama s invaliditetom. Edukaciji su prisustvovali i članovi Udruge Ivan Friščić i Neven Sataić.

Kroz izlaganja policijskih službenika i članova Udruge, raspravljalo se o konkretnim problemima s kojima se susreću policijski službenici u svojem radu, ali i osobe s invaliditetom. 

Ciljevi ovih edukacija su međusobno upoznavanje, senzibilizacija policijskih službenika na probleme s kojima se susreću osobe s invaliditetom, upoznavanje s načinom ophođenja i pristupanja osobama s invaliditetom prilikom policijskog postupanja na što ih obvezuje i članak 14. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima, a posebno stjecanje međusobnog povjerenja. 

Ove aktivnosti su dio preventivnog projekta „Dan kao san“ i predstavljaju uvod u edukacije koje će se vršiti kontinuirano svakog mjeseca.