Rezultati akcije nadzora brzina

Photo PU_KK/Vijesti/2013/07/kapa,palica.bmp

Najveća brzina zabilježena je u 17.08 sati u Peterancu, kada je 43 - godišnji državljanin Republike Mađarske upravljao osobnim automobilom krećući se Ulicom braće Radić brzinom od 125 km/h, iako je maksimalna brzina kretanja vozila ograničena na 50 km/h.

Foto: Ilustracija

Jučer, 18. srpnja, u vremenu od 17 do 22 sata na području Policijske uprave koprivničko-križevačke provedena je akcija nadzora brzine kretanja vozila.

U akciji je ukupno utvrđeno 45 prometnih prekršaja, od čega je sankcionirano 36 prekoračenja ograničenja brzina kretanja.

Po stupnjevima prekoračenja dopuštenih brzina kretanja najviše je sankcionirano prekoračenja od 20 do 30 km, njih 27, zatim osam prekoračenja od 30 do 50 km/h, te jedno prekoračenje brzine za više od 50 km/h.

Najveća brzina zabilježena je u 17.08 sati u Peterancu, kada je 43 - godišnji državljanin Republike Mađarske upravljao osobnim automobilom krećući se Ulicom braće Radić brzinom od  125 km/h, iako je maksimalna brzina kretanja vozila ograničena na 50 km/h.

 

Dobro je podsjetiti!

Brzina je najčešći uzrok događanja prometnih nesreća – uzrok svake treće prometne nesreće je brzina.

Brzina kao uzrok prometne nesreće može biti nepropisna (nepoštivanje ograničenja brzine izraženih prometnim znacima ili prometnim pravilima) ili neprilagođena (brzina kretanja vozila nije usklađena sa stanjem kolnika, s karakteristikama prometnica, s gustoćom prometa i dr.).

Brzina kretanja vozila u naselju je ograničena na 50 km/h, iako se prometnim znacima ograničenje brzine može smanjiti na npr. 40 km/h ili povećati na npr. 60 km/h. Brzina van naselja ograničena je prometnim pravilom na 90 km/h iako se ona, poradi određenih sigurnosnih razloga, može i smanjiti.

Svi vozači motornih vozila moraju brzinu kretanja svog vozila uskladiti s ograničenjima brzina kretanja u naselju i van naselja, te moraju pratiti događaje na prometnici, postavljenu prometnu signalizaciju, stanje kolnika i vremenske prilike i u skladu s time smanjiti brzinu kretanja svog vozila.