Rezultati nadzora prometa tijekom vikenda

Photo PU_KK/Vijesti/2009/12/palica01.jpg

Policijski službenici su u nadzoru prometa utvrdili 99 prometnih prekršaja, od čega 15 upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i 33 vožnje nepropisnom i neprilagođenom brzinom.

Foto: Ilustracija

Tijekom vikenda, od 23. do 25. siječnja, na području Policijske uprave koprivničko -križevačke zabilježena je prometna nesreća s jednom lakše ozlijeđenom osobom, te četiri nesreće s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom. Okolnosti uslijed kojih je došlo do prometnih nesreća bile su nepoštivanje prednosti prolaska, neprilagođena brzina i vožnja na nedovoljnoj udaljenosti. Vozači pod utjecajem alkohola prouzročili su tri prometne nesreće.

Policijski službenici su u nadzoru prometa utvrdili 99 prometnih prekršaja, od čega 15 upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i 33 vožnje nepropisnom i neprilagođenom brzinom.

U posebnim prostorijama do prestanka djelovanja opojnog sredstva zadržana su tri vozača.

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je u nedjelju, 25. siječnja, u 16.35 sati u Ulici kralja Tomislava u Kloštru Podravskom, kada je 51 - godišnji vozač upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,60 promila, te je skrivio prometnu nesreću.  

Najveća brzina kretanja zabilježena je nedjelju, 25. siječnja, u 16.01 sati u Ulici Pavla Kvakana u Đelekovcu,  kada je 39 - godišnja vozačica upravljala osobnim automobilom brzinom od 98 kilometara na sat, iako je brzina ograničena na 50 kilometara na sat.

 

Dobro je podsjetiti

Oprezno u prometu

Vozače motornih vozila molimo da prilagode brzinu kretanja vozila vremenskim uvjetima i stanju na cestama, da povećaju razmak između vozila prilikom vožnje u slijedu, te prilikom pretjecanja i obilaska ostalih sudionika u prometu, da na otvorenim dijelovima cesta ne „ulijeću u škare“, ne pretječu vozila  ispred prijevoja ili nepreglednih zavoja.

Isto tako, na sve vozače, a posebice na mlade vozače,  apeliramo da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilima u prometu na cesti, te ih podsjećamo da konzumacija alkoholnih pića negativno utječe na vozačke sposobnosti, dok upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola uvelike povećava mogućnost događanja prometnih nesreća i stradavanja osoba.

Sve sudionike u prometu podsjećano na nužnost poštivanja prednosti prolaska na raskrižjima sukladno postavljanim prometnim znacima ili prometnim pravilima.