Nepoznate osobe iz kuće otuđile novac

Photo PU_KK/Vijesti/2016/04/Novac.3.bmp

Foto: Ilustracija 

U prijepodnevnim satima, 8. travnja, u Novigradu Podravskom, nepoznata ženska osoba došla je na dvorište oštećenog 78 – godišnjaka, ponudila mu lijekove te zatražila čašu vode, zadržavši se u kući otuđila mu je više tisuća kuna.

Također, jučer, 25. travnja, u prijepodnevnim satima, u kuću oštećenog došle su dvije nepoznate ženske osobe, ponudile mu steznik za nogu te otuđile više tisuća kuna. Policija traga za nepoznatim počiniteljima i otuđenim novcem.  

Dobro je podsjetiti

Nepoznata je osoba pred vašim vratima – Budite oprezni

Provjerite tko je – tražite identifikacijske dokumente  i da se osoba predstavi.

U stan pustite samo osobu za koju ste sigurni da je ona kojom se predstavlja i posjeduje dokumente.

Ako se Vama ili drugome nešto loše dogodi, nemojte šutjeti prijavite policiji na broj 192.

U cilju preveniranja ovakvih i sličnih krađa i prijevara pozivamo građane, osobito osobe starije životne, da budu oprezni kad im se javi nepoznata osoba:

Ne puštajte nepoznate osobe u svoj dom bez obzira kako se one predstavljaju (službene osobe, predstavnici raznih poduzeća,...). Provjerite tko je nepoznata osoba – tražite identifikacijske dokumente  i da se osoba predstavi. U stan pustite samo osobu za koju ste sigurni da je ona kojom se predstavlja i posjeduje dokumente. Sve službene osobe dužne su ih imati i dati vam ih na uvid.

Ne nasjedajte na „povoljnu prodaju skupih predmeta“ (medicinska pomagala, mobiteli, markirana roba, zlato, osiguranja, …), Nemojte nikada davati svoje osobne podatke niti osobne dokumente, posebice  bankovne kartice niti novac,

Ako se Vama ili drugome nešto loše dogodi, ili ako uočite sumnjive osobe i vozila, nemojte šutjeti i prijavite policiji na broj 192. Zapamtite izgled osoba i vozila, zapišite podatke o vozilu i opis osoba.