Dovršeno kriminalističko istraživanje teških krađa i oštećenja tuđe stvari u Križevcima

Photo PU_KK/vijesti/2010/01/policija05.jpg

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Križevci dovršili su kriminalističko istraživanje nad 22 – godišnjakom s križevačkog područja, zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela teške krađe i oštećenja tuđe stvari.

Sumnja se da je osumnjičeni oko ponoći 21./22. travnja u Križevcima u Ulici Tadije Smičiklasa provalio u trgovinu (kiosk) vlasništvo A.Š. (1985.), te iz registar kase otuđio 200 kuna novčanog pologa.

Potom je, sumnja se, na parkiralištu u Ulici Tadije Smičiklasa kamenom razbio staklo automobila Suzuki Swift osječkih registracijskih oznaka i u unutrašnjosti ispreturao stvari, no ništa nije otuđio. Potom je upaljačem zapalio navlaku vozačevog sjedala, a vatra se proširila na cijeli automobil koji je izgorio. Trgovačkom društvu iz Osijeka počinjena je materijalna šteta od 100 000 kuna.

Osumnjičeni je uhićen ubrzo poslije počinjenja kaznenih djela nedaleko mjesta događaja. Kod njega je pronađen i oduzet mu je otuđeni novac iz trgovine.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela teške krađe i oštećenja tuđe stvari protiv osumnjičenika je podnijeto posebno izvješće  Općinskom državnom odvjetništvu u Koprivnici i predan je pritvorskom nadzorniku.