Prometna edukacija djece u Goli

Photo PU_KK/Vijesti/2015/01/Gola_3.jpg

Foto: Pu koprivničko - križevačka

Projekt "OPEN FUN FOOTBALL SCHOOL", u sklopu kojeg su se s djecom družile policijske službenice Postaje prometne policije Koprivnica, održan je u sportskoj dvorani Osnovne škole u Goli od 16. do 18. siječnja ove godine.

Otvorena vesela škola nogometa sportska je priredba humanitarnog projekta u organizaciji danske nevladine organizacije, u suradnji s norveškim nogometnim savezom i UEFA-om. Cilj projekta je razvoj prijateljstva, tolerancije, nenasilja, uvažavanja raznolikosti te usvajanja navika važnih za normalan rast i razvoj djece koja su kroz vježbe pokazala i svoj sportski talent. U Hrvatskoj je ovaj projekt organiziran i provodi se u suradnji s Hrvatskim nogometnim savezom.

U Goli se već drugu godinu zaredom okupilo oko 120 djevojčica i dječaka, od sedam do dvanaest godina starosti s područja Gole, Gotalova, Novog Virja, Novačke, Otočke i Ždale, željni sudjelovanja u ovoj "školi". Ovog puta osim domaćih malih sportaša, školi su pristupila i djeca iz Mađarske, grada Somogyudvarhely.

Malim sportašima u petak i subotu, 16. i 17. siječnja, pridružile su se i policijske službenice za preventivu Postaje prometne policije Koprivnica koje su provele edukativna predavanja na temu sigurnog kretanja djece u prometu, s posebnim osvrtom na potrebu korištenja zaštitne kacige i reflektirajućih prsluka tijekom vožnje na biciklu.