Koprivnica: U subotu preventivna akcija "Sigurno na dva kotača"

Photo PU_KK/Vijesti/2014/04/Motoristi.300.jpg

Akcija će se održati u subotu, 18. travnja, u vremenu od 11 do 14 sati na Zrinskom trgu u Koprivnici.

Foto: Pu koprivničko - križevačka

Dolaskom povoljnijih vremenskih uvjeta na prometnicama se znatno povećala frekvencija prometa. Osim vozača bicikla na prometnice je izašao velik broj vozača mopeda i motocikla.

Kako bi se smanjilo stradavanje ove kategorije vozača u prometu, ali i upozorili ostali sudionici u prometu na prisutnost "brzih dvokotača", Postaja prometne policije Koprivnica, u suradnji s Auto klobom Koprivnica, te uz pomoć mnogobrojnih moto klubova po sedmi puta organizira preventivnu akciju "Sigurno na dva kotača".

Cilj akcije je promicanje prometne kulture svih sudionika u prometu, a poglavito vozača mopeda i motocikla.

Akcija će se održati u subotu, 18. travnja, u vremenu od 11 do 14 sati na Zrinskom trgu u Koprivnici.

Osim izložbe mnogobrojnih mopeda i motocikla posjetitelji će moći vidjeti vježbu volontera Crvenog križa - pružanje pomoći unesrećenom vozaču mopeda i motocikla (pravilno skidanje kacige i drugo). Isto tako, održat će se natjecanje u vožnji mopedom i motociklom na poligonu postavljenom od strane djelatnika Auto kluba Koprivnica.

Program akcije:

  • do 11,00 sati - okupljanje vozača mopeda i motocikla na Zrinskom trgu u Koprivnici,
  • od 11 do 11.45 sati - pozdrav svim sudionicima akcije i posjetiteljima - defile za sve smrtno stradale sudionike u prometu (defile će se odvijati u uvjetima normalnog toka prometa uz pratnju policijskih službenika motociklista),
  • od 11.45 do 12.30 sati - prijave za natjecanje u spretnosti vožnje na mopedu i motociklu, te prezentacija pružanja prve pomoći unesrećenom vozaču mopeda ili motocikla, koju će prezentirati stručni djelatnici Crvenog križa iz Koprivnice,
  • oko 12.30 sati - natjecanje u spretnosti vožnje na mopedu i motociklu,
  • oko 14 sati - proglašenje najspretnijih vozača mopeda i motocikla i dodjela nagrada.

Pozivamo zainteresirane građane da se uključe u provođenje ove preventivne akcije, a medije da ju na prigodan način najave i poprate.