Nalet vlaka na automobil u Koprivnici

Photo PU_KK/vijesti/2010/01/policija05.jpg

Dolaskom do prijelaza ceste preko željezničke pruge u istoj razini nije poštivao uključene zvučne i svjetlosne znakove, nastavio kretanje preko pružnog prijelaza u trenutku kada je naišao teretni vlak koji prometuje na relaciji Koprivnica - Gyekenyes, a kojim je upravljao strojovođa D.R (1967).

Foto: Ilustracija

U srijedu, 27. lipnja, oko 9.50 sati u Koprivnici vozač J.T (1941) je upravljao osobnim automobilom Mazda, koprivničkih reg. oznaka, Pavelinskom ulicom u smjeru raskrižja s Ulicom Ivana Česmičkog. Dolaskom do prijelaza ceste preko željezničke pruge u istoj razini nije poštivao uključene zvučne i svjetlosne znakove, nastavio je  kretanje  preko pružnog prijelaza u trenutku kada je naišao teretni vlak koji prometuje na relaciji Koprivnica - Gyekenyes, a kojim je upravljao strojovođa D.R (1967). Tom prilikom prednji dio lokomotive udario je u prednji lijevi bočni dio vozila koji je od siline udara odbačen u desno van kolnika na travnatu površinu.

U ovoj prometnoj nesreći lakše je ozlijeđen vozač osobnog automobila. Vozač osobnog automobila i strojovođa nisu bili pod utjecajem alkohola.

Protiv vozača J.T. podnijet je optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Koprivnici.