Dovršeno kriminalističko istraživanje: Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari

Photo PU_KK/Vijesti/2013/10/puške.25.10.300.jpg

Foto: Pu koprivničko-križevačka 

Policijski službenici Policijske uprave koprivničko – križevačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 51 i 45 – godišnjakom s koprivničkog područja, zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Sumnja se da je 51 – godišnjak tijekom 2012. i 2013. godine ručno i strojno izradio i prodao četiri malokalibarske puške drugim osobama. Također, tijekom istog razdoblja je ručno i strojno izrađivao razne metalne dijelove pogodne za izradu vatrenog oružja.

Pretragom obiteljske kuće i drugih prostorija, te osobnog automobila, kod osumnjičenog je pronađena veća količina raznih metalnih dijelova pogodnih za izradu vatrenog oružja, metalni uređaj za upucavanje vatrenog oružja, streljivo i drugi dijelovi vatrenog oružja.

Nadalje, sumnja se da je 45 – godišnjak tijekom 2012. i 2013. godine izrađivao dijelove pogodne za izradu prigušivača vatrenog oružja za 51 – godišnjaka.

Pretragom kuće i drugih prostorija kod osumnjičenika su pronađene dvije malokalibarske puške ručne izrade sa prigušivačem i optikom, 10 komada aluminijskih komora za prigušivač pucnja, optički ciljnici i 500 komada streljiva.       

Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari protiv osumnjičenika su podnesene kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Koprivnici, a 51 – godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku.