Koprivnica: Obilježavanje Koprivničkog klimatskog tjedna

Photo PU_KK/Vijesti/2013/03/klimatski.tjedan.1.300.gif

Foto: Pu koprivničko-križevačka  

U ponedjeljak, 18. ožujka,  policijske službenice Ureda načelnika Policijske uprave i načelnik Policijske postaje Koprivnica, ostvarili su preventivne aktivnosti sa OŠ „Antun Nemčić Gostovinski“ u Koprivnici. 

Preventivne aktivnosti održane su povodom obilježavanja Koprivničkog klimatskog tjedna, uz prethodni javni poziv za sudjelovanjem od strane Grada Koprivnice. Tom prilikom policijski službenici su s tri 2. razreda spomenute škole i učiteljicama prošetali gradom. Razgovaralo se o klimatskim utjecajima, promjenama u današnje vrijeme, a koje se odražavaju na naš život.

Također, što možemo učiniti da očuvamo naš planet, kao i da je zdravo kretati se, izbjegavati nepotrebno korištenje motornih vozila za kraće relacije, budući ispušni plinovi zagađuju okoliš.

Profesor biologije pričao je o sunčevim zrakama, na koji način se od njih zaštiti u ljetne dane, efektu staklenika i dr. Tijekom šetnje gradom, posjetila se skulptura posvećena biciklizmu i kretanju. 

U prostoru paviljona gradskog parka u Koprivnici, djeca su sa policijskim službenicima nacrtala prigodni crtež, kako bi se i na taj način obilježio Koprivnički klimatski tjedan.